De bibliotheek op school

Wie leest leert over de wereld! Lezen is noodzakelijk voor leren, zeker het leren op school. Leren begint bij lezen. Wie kan lezen en teksten begrijpt, kan kennis verwerven en zich ontwikkelen. Onderzoek toont aan dat lezers niet alleen hoger scoren op taalvaardigheid, maar ook op schoolsucces en intelligentie.

Lezen en voorlezen is voor de ontwikkeling van kinderen heel belangrijk. Daarom werken we als OBS De Wijde Wereld graag mee aan de Bibliotheek op school. De Bibliotheek op school is een samenwerkingsverband met de Bibliotheek Eemland. In dit project werken we aan de leesbevordering en vergroten zo de taalontwikkeling en mediawijsheid van uw kind. Leesconsulent Hannely Beune van de Bibliotheek Eemland zorgt er samen met de leescoördinatoren Marjolein Krops en Hakima Lamaallam voor dat alle groepen van OBS De Wijde Wereld met plezier gaan lezen!

Kinderen lenen niet alleen boeken om op school te lezen, maar ze mogen ook boeken lenen om thuis te lezen! 

Meer informatie over het programma ‘de Bibliotheek op school’, kijk hier.
Via deze link kunt u naar de aura website.

Ouder: "De school kijkt naar elk kind en elk kind krijgt Passend Onderwijs".
Dat maakt onze school uniek.

Contact

Obs De Wijde Wereld
De Wiekslag 102A
3815 GS Amersfoort
Telefoon: 033-4720950

Wilt u contact met ons opnemen? U kunt ons bereiken op bovenstaand telefoonnummer of door het contactformulier in te vullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. U kunt ook mailen naar: info.wijdewereld@meerkring.nl

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden bij onze school, neem dan telefonisch contact op via telefoonnummer 033-4720950


 

Meerkring

Obs De Wijde Wereld is aangesloten bij Meerkring, stichting voor openbaar en algemeen bijzonder onderwijs in Amersfoort. Wil je werken in het basisonderwijs of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nl.