IMC-Basis: Kinderen maken kennis met allerlei beroepen

Met het programma van IMC laten we alle leerlingen van groep 7 & 8 kennis maken met diverse vakgebieden en beroepen. Ze kunnen zo ontdekken waar hun passie ligt en waar ze zich in de toekomst op willen richten. In deze lessen zijn allerlei kerndoelen verwerkt en de lessen sluiten daar waar mogelijk aan bij het reguliere programma om het zo nog betekenisvoller te maken voor de leerlingen. 30 Weken lang krijgen de leerlingen 3 uur per week op vrijdagmiddag een IMC-basisles. Iedere 3/4 weken staat een bepaald vakgebied centraal, denk aan journalistiek, wetenschap & techniek, gezondheidszorg, rechten, kunst, etc.. Ze krijgen les van een vakdocent en gaan zelf ook actief aan de slag. Zo oefenen ze allerlei vaardigheden zoals gesprekstechnieken, samenwerken, zichzelf presenteren, problemen oplossen etc.. Bij ieder vakgebied wordt ook een bedrijf of instelling bezocht.

Deze lessen worden mogelijk gemaakt door onze sponsor Amex Logistics BV | Geconditioneerd transport door Europa, subsidie van de gemeente Amersfoort en eigen financiele middelen. Ouder: "De school kijkt echt naar mijn kind en past het onderwijs daarop aan”. 
Dat maakt onze school uniek.
Bezoeker open dag: " Wat een rust is er in de school! Alle kinderen zijn hard aan het werk".
Dat maakt onze school uniek.
Leerling: "Het is fijn op school, de juf helpt altijd heel goed". 
Dat maakt onze school uniek.

Contact

Obs De Wijde Wereld
De Wiekslag 102A
3815 GS Amersfoort
Telefoon: 033-4720950

Wilt u contact met ons opnemen? U kunt ons bereiken op bovenstaand telefoonnummer of door het contactformulier in te vullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. U kunt ook mailen naar: info.wijdewereld@meerkring.nl

Volg ons ook op  

Aanmelden

Bent u op zoek naar een goede school in de wijk Liendert? Dan bent u bij de Wijde Wereld aan het goede adres. Wilt u zich aanmelden bij onze school, neem dan telefonisch contact op via telefoonnummer 033-4720950


 

Meerkring

Obs De Wijde Wereld is dé openbare basisschool in Liendert. De Wijde Wereld is aangesloten bij Meerkring, stichting voor openbaar en algemeen bijzonder onderwijs in Amersfoort. Wil je werken in het basisonderwijs of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nl.