Lyceo - Opstapprogramma

Met het Lyceo opstapprogramma bieden we leerlingen van groep 8 die daarvoor in aanmerking komen extra ondersteuning om de overstap van de basisschool naar de middelbare school te vergemakkelijken. Zij krijgen 14 weken lang twee keer per week na schooltijd begeleiding bij rekenen en taal, maar ook bij studievaardigheden. De lessen worden afgesloten met een brugklasworkshop, waarbij de leerlingen extra informatie en tips krijgen voor hun start in de brugklas. Bij de start in de brugklas is er een kennismakingsbijeenkomst met ouders en leerlingen. En leerlingen krijgen opnieuw 14 weken lang begeleiding, door middel van een planmiddag met ondersteuning bij het maken van huiswerk en een viertal workshops studievaardigheden: plannen, structureren, herhalen en reflecteren.