Ta(A)lentklas

Met de Ta(A)lentklas bieden we een geselecteerde groep leerlingen iets extra’s na schooltijd, zodat ze beter voorbereid naar het Voortgezet Onderwijs gaan. Een keer per week komen de kinderen bij elkaar in de Ta(A)lentklas. Het doel is om de resultaten van Begrijpend lezen, woordenschat en studievaardigheden te vergroten. Leerlingen leren een onderzoekende houding aan te nemen en gaan zelf op zoek naar de antwoorden. Zo krijgen ze meer kennis van de wereld, leren ze probleemoplossend te denken, leren te presenteren, trainen in begrijpend lezen en vergroten hun woordenschat. Er wordt van leerlingen verwacht dat ze gemotiveerd zijn, dat ze een actieve leerhouding hebben, veel lezen en hun huiswerk serieus maken.