De Week van de mantelzorger

Uit de praktijk van preventiewerk jeugd en gezin Indebuurt033

Afgelopen maandag 3 juni was er op De Zonneparel een mooie ouderbijeenkomst met het thema jonge Mantelzorgers. Preventiemedewerkers jeugd en gezin van Indebuurt033 zijn met een groep van zo'n 20 ouders in gesprek gegaan over kinderen die mantelzorger zijn. Hierbij stonden vragen als 'Wat is een jonge mantelzorger?' en 'Wat voor ondersteuning is er voor jonge mantelzorgers?' centraal. Ouders kregen informatie over hoe ze hun kind kunnen steunen.

Verder was er ruimte om uit te wisselen over ouderschap. Het is vaak leuk om ouder te zijn, maar kan op momenten ook een zoektocht zijn met alles wat er moet. Kinderen kijken steeds naar wat en hoe ouders doen; ouders zijn in hun handelen een heel belangrijk voorbeeld voor hun kinderen. Daarom was er ook ruimte voor uitwisseling hoe je als ouder veerkrachtig kan blijven. Hierbij hebben we samen ook stil gestaan bij wat er goed gaat. 

Iedere ouder maakte voor zichzelf zijn behoefteschild m.b.h.v. behoeftekaartjes. Tussendoor was er ruimte voor vragen en uitwisseling van tips.Mooi om te zien hoe enthousiast iedereen hier mee aan het werk ging. 

Daarnaast waren er voor ouders naast flyers van steunmogelijkheden voor kinderen en voor henzelf als ouders leuke kaartjes om mee te nemen waarop ze een mooie tekst, een compliment voor hun kinderen konden schrijven.

Het was voor alle aanwezigen een fijne en leerzame ouderbijeenkomst die zeker vaker terug gaat komen. 


Media
  • Mantelzorger 1
  • Mantelzorger 2
Ouder: "De school kijkt echt naar mijn kind en past het onderwijs daarop aan”. 
Dat maakt onze school uniek.
Bezoeker open dag: " Wat een rust is er in de school! Alle kinderen zijn hard aan het werk".
Dat maakt onze school uniek.
Leerling: "Het is fijn op school, de juf helpt altijd heel goed". 
Dat maakt onze school uniek.

Contact

Obs De Wijde Wereld
De Wiekslag 102A
3815 GS Amersfoort
Telefoon: 033-4720950

Wilt u contact met ons opnemen? U kunt ons bereiken op bovenstaand telefoonnummer of door het contactformulier in te vullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. U kunt ook mailen naar: info.wijdewereld@meerkring.nl

Volg ons ook op  

Aanmelden

Bent u op zoek naar een goede school in de wijk Liendert? Dan bent u bij de Wijde Wereld aan het goede adres. Wilt u zich aanmelden bij onze school, neem dan telefonisch contact op via telefoonnummer 033-4720950


 

Meerkring

Obs De Wijde Wereld is dé openbare basisschool in Liendert. De Wijde Wereld is aangesloten bij Meerkring, stichting voor openbaar en algemeen bijzonder onderwijs in Amersfoort. Wil je werken in het basisonderwijs of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nl.