Leerlingparticipatie

Bijeenkomst leerlingenraden

Wij vinden het als school heel belangrijk dat kinderen inspraak hebben en mogen meepraten over allerlei zaken. Daarom hebben we een leerlingenraad op school.

De PO-raad, dat is de raad voor het basisonderwijs van heel Nederland vindt het ook belangrijk om leerlingen inspraak te geven. Zij zijn bezig met het schrijven van hun nieuwe Strategische Beleid en willen graag dat leerlingen daarover mee denken.

Afgelopen maandag kwamen de leerlingen van leerlingraden van vier besturen uit Amersfoort op De Zonneparel. Er waren kinderen van Pallas Athene, van De Kinderhof, van de Windroos en de Wijde Wereld. Zij mochten meedenken over belangrijke vragen:

Hoe kunnen we het onderwijs (rekenen, taal, lezen) nog beter en interssanter maken? 
Hoe ziet de school van de toekomst er dan uit?
Wie werken er allemaal in deze school? En wat doen deze mensen dan? 

·      Er kwamen verrassende ideeen uit naar voren. Staan er in de toekomst robots of leerkrachten voor de klas? En hebben we dan een volautomatische gymzaal en elke school een eigen zwembad. Duidelijk was dat leerlingen het belangrijk vinden dat er spelend geleerd wordt, met voldoende afwisseling en humor en waarbij ze ook zelf keuzes kunnen maken.

Van alle ideeen werd een mooie tekening gemaakt! 


Media
  • getekend_verslag_23_mei_2022_school_vd_toekomst
  • IMG_1182
  • IMG_1184
  • Foto bij de tekening
Ouder: "De school kijkt echt naar mijn kind en past het onderwijs daarop aan”. 
Dat maakt onze school uniek.
Bezoeker open dag: " Wat een rust is er in de school! Alle kinderen zijn hard aan het werk".
Dat maakt onze school uniek.
Leerling: "Het is fijn op school, de juf helpt altijd heel goed". 
Dat maakt onze school uniek.

Contact

Obs De Wijde Wereld
De Wiekslag 102A
3815 GS Amersfoort
Telefoon: 033-4720950

Wilt u contact met ons opnemen? U kunt ons bereiken op bovenstaand telefoonnummer of door het contactformulier in te vullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. U kunt ook mailen naar: info.wijdewereld@meerkring.nl

Volg ons ook op  

Aanmelden

Bent u op zoek naar een goede school in de wijk Liendert? Dan bent u bij de Wijde Wereld aan het goede adres. Wilt u zich aanmelden bij onze school, neem dan telefonisch contact op via telefoonnummer 033-4720950


 

Meerkring

Obs De Wijde Wereld is dé openbare basisschool in Liendert. De Wijde Wereld is aangesloten bij Meerkring, stichting voor openbaar en algemeen bijzonder onderwijs in Amersfoort. Wil je werken in het basisonderwijs of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nl.