Schoolbezoek Yvonne Hof, voorzitter College van Bestuur en AMEX

Op vrijdag 25 februari kregen de kinderen van De Wijde Wereld van groep 7 & 8 een les van de voorzitter van het College van Bestuur van Stichting Meerkring: Yvonne Hof en van een vrachtwagenchauffeur van AMEX, de sponsor van ICM-Basis.

Een kort verslagje hieronder: 

Yvonne Hof: 
Wat is de overeenkomst tussen een bestuurder van een vrachtwagen en van een scholengemeenschap? Hierover ging het gesprek met de kinderen van De Wijde Wereld tijdens de IMC-Basis les van deze week. Kinderen weten overeenkomsten te benoemen, bijv. verantwoordelijk voor jezelf en de ander, diploma/rijbewijs, opdoen van ervaring, de situatie overzien en op weg naar een bestemming. 

Aan het einde van de gastles vertelden de kinderen welke inzichten ze hadden gekregen: probeer nieuwe dingen, je hoeft het niet meteen te weten en volg je dromen.

Welke beroepen zij zouden willen? Dat waren er meerdere: leerkracht, psycholoog, arts, computerchirurg en politieagent. Duidelijk was dat ze mijn baan in elk geval niet willen. Te veel moeten overzien, te complex en te weinig tijd voor gezin. Gelukkig ervaar ik juist dat ik van mijn werk energie krijg! En dat ik dit doe om ieder kind in het onderwijs optimale kansen te bieden. 

Media
  • IMG_8707
  • 4b7311cd-ac10-4d1c-aecd-d5b1c047b3ff
  • a5888599-dea2-4a82-9c9f-d65a388ec107
Ouder: "De school kijkt echt naar mijn kind en past het onderwijs daarop aan”. 
Dat maakt onze school uniek.
Bezoeker open dag: " Wat een rust is er in de school! Alle kinderen zijn hard aan het werk".
Dat maakt onze school uniek.
Leerling: "Het is fijn op school, de juf helpt altijd heel goed". 
Dat maakt onze school uniek.

Contact

Obs De Wijde Wereld
De Wiekslag 102A
3815 GS Amersfoort
Telefoon: 033-4720950

Wilt u contact met ons opnemen? U kunt ons bereiken op bovenstaand telefoonnummer of door het contactformulier in te vullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. U kunt ook mailen naar: info.wijdewereld@meerkring.nl

Volg ons ook op  

Aanmelden

Bent u op zoek naar een goede school in de wijk Liendert? Dan bent u bij de Wijde Wereld aan het goede adres. Wilt u zich aanmelden bij onze school, neem dan telefonisch contact op via telefoonnummer 033-4720950


 

Meerkring

Obs De Wijde Wereld is dé openbare basisschool in Liendert. De Wijde Wereld is aangesloten bij Meerkring, stichting voor openbaar en algemeen bijzonder onderwijs in Amersfoort. Wil je werken in het basisonderwijs of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nl.